Nyheter

Filtrer etter
Pangstart på VM - i dobbel forstand

Pangstart på VM - i dobbel forstand

I går hentet vertslandet Brasil seieren hjem mot Kroatia. Det var bortelaget som først klinte ballen i nettet, hjulpet av brasilianerne selv, men sluttresultatet gav 3-1 til Brasil. Pangstart for Brasil rent fotballmessig, og samtidig en pangstart for politiet som i flere store byer løp etter demonstranter med tåregass og gummikuler.
13.6.2014
13.6.2014 | Les mer
Streik og kaos i São Paulo to dager før VM starter

Streik og kaos i São Paulo to dager før VM starter

En omfattende transportstreik har skapt ny hodebry i São Paulo, der åpningskampen spilles torsdag 12. juni. Samtidig fortsetter andre demonstrasjoner rundt om i landet. De er hovedsaklig rettet mot FIFA og bruken av offentlige midler til et mesterskap som få brasilianere vil få tilgang til.
10.6.2014
10.6.2014 | Les mer
Politivold og fordrivelse av den fredelige motstanden mot gruvedrifts i la Puya, Guatemala.

Politivold og fordrivelse av den fredelige motstanden mot gruvedrifts i la Puya, Guatemala.

Etter to år og to måneder med en fredelig blokkade av inngangen til gullgruveverket El Tambor som skal drives av et USA- basert selskap, Kappes, Cassiday & Associates (KCA), ble lokale innbyggere fra San Jose del Golfo og San Pedro Ayampuc voldelig angrepet av politistyrker fredag 23. mai. Kvinnene ledet motstanden igår og holdt hverandre i hendene mens de sang salmer, helt til tåregassen gjorde det umulig å fortsette. Flere er arresterte, og mange er sårede.

"La Puya"- motstanden har vært sett på som eksemplarisk av andre lokalsamfunn som lider under gruvedrift, på grunn av deres pasifistiske metoder, og tålmodige kamp.
Angrep på fredelig gruvemotstand i Guatemala

Angrep på fredelig gruvemotstand i Guatemala

«Nei til gruva, ja til livet!», roper et titalls opprørte og bekymrede barn mens de på avstand observerer 200 politimenn kaste tåregass og stein på deres mødre, fedre, onkler, tanter og besteforeldre som er samlet i La Puya, for å forsvar livet og vannet.
25.5.2014
25.5.2014 | Les mer
#RestenAvVerden

#RestenAvVerden

Skal hashtags i sosiale medier være det norske folks kunnskapsgrunnlag om verden utenfor Europa og USA? Les dagens Aftenposten kronikk av Solidaritetshuset.
22.5.2014
22.5.2014 | Aftenposten
Avtale med menneskerettsversting

Avtale med menneskerettsversting

Regjeringa ynskjer å inngå ei handelsavtale med Colombia som vil forverre menneskerettssituasjonen i det valdsherja landet. Krf må setje menneskeverd og fred framfor næringsinteresser, skriv LAG i ein kommentar i Vårt Land
21.5.2014
21.5.2014 | Les mer
Listhaugs landran

Listhaugs landran

I dag skal tusenvis av bønder ut i gatene for å demonstrere for opprettholdelse av det norske familielandbruket. Her er en god grunn til at du som bryr deg om internasjonale spørsmål bør bli med.
20.5.2014
20.5.2014 | Les mer