Nyheter

Filtrer etter
Demonstrantene tar gata tilbake

Demonstrantene tar gata tilbake

For ett år siden, den 19. juni 2013, måtte Brasils regjering gi etter for kravet fra massive protester som preget flere av landets storbyer. Prisen på kollektivtransporten skulle gå opp, men ble hindret som et resultat av millioner på gata. Bak protestene sto Movimento Passe Livre (MPL) – Bevegelsen for gratisbillett.
20.6.2014
20.6.2014 | Les mer
Fotball, strand og sex, takk!

Fotball, strand og sex, takk!

Forventingene er skyhøye når Mexico møter Brasil i dag. Kampen ble utsolgt på kort tid og hotellene er fulle i en av VMs mest populære byer; Fortaleza. Det er ikke bare fotball som står i fokus her. Strand og sex er to viktige faktorer som tiltrekker turister og fotballfans til byen.
17.6.2014
17.6.2014 | Les mer
Pangstart på VM - i dobbel forstand

Pangstart på VM - i dobbel forstand

I går hentet vertslandet Brasil seieren hjem mot Kroatia. Det var bortelaget som først klinte ballen i nettet, hjulpet av brasilianerne selv, men sluttresultatet gav 3-1 til Brasil. Pangstart for Brasil rent fotballmessig, og samtidig en pangstart for politiet som i flere store byer løp etter demonstranter med tåregass og gummikuler.
13.6.2014
13.6.2014 | Les mer
Streik og kaos i São Paulo to dager før VM starter

Streik og kaos i São Paulo to dager før VM starter

En omfattende transportstreik har skapt ny hodebry i São Paulo, der åpningskampen spilles torsdag 12. juni. Samtidig fortsetter andre demonstrasjoner rundt om i landet. De er hovedsaklig rettet mot FIFA og bruken av offentlige midler til et mesterskap som få brasilianere vil få tilgang til.
10.6.2014
10.6.2014 | Les mer