Nyheter

Filtrer etter
VM: Ikke en fest for alle

VM: Ikke en fest for alle

– Jeg må nok huske at fotball og et VM i regi av FIFA er to forskjellige ting. Og at brasilianere er ekstremt glade i fotball, uansett om det er VM eller ikke. Likevel står det klart for meg at VM på ingen måte er en fest for alle, skriver Marie Hella Lindberg fra LAG i Sortlandsavisa.
22.6.2014
22.6.2014 | Les mer
Demonstrantene tar gata tilbake

Demonstrantene tar gata tilbake

For ett år siden, den 19. juni 2013, måtte Brasils regjering gi etter for kravet fra massive protester som preget flere av landets storbyer. Prisen på kollektivtransporten skulle gå opp, men ble hindret som et resultat av millioner på gata. Bak protestene sto Movimento Passe Livre (MPL) – Bevegelsen for gratisbillett.
20.6.2014
20.6.2014 | Les mer
Fotball, strand og sex, takk!

Fotball, strand og sex, takk!

Forventingene er skyhøye når Mexico møter Brasil i dag. Kampen ble utsolgt på kort tid og hotellene er fulle i en av VMs mest populære byer; Fortaleza. Det er ikke bare fotball som står i fokus her. Strand og sex er to viktige faktorer som tiltrekker turister og fotballfans til byen.
17.6.2014
17.6.2014 | Les mer
Pangstart på VM - i dobbel forstand

Pangstart på VM - i dobbel forstand

I går hentet vertslandet Brasil seieren hjem mot Kroatia. Det var bortelaget som først klinte ballen i nettet, hjulpet av brasilianerne selv, men sluttresultatet gav 3-1 til Brasil. Pangstart for Brasil rent fotballmessig, og samtidig en pangstart for politiet som i flere store byer løp etter demonstranter med tåregass og gummikuler.
13.6.2014
13.6.2014 | Les mer