Nyheter

Filtrer etter
Pressemelding: Jordaksjon på Dæhli-jordet

Pressemelding: Jordaksjon på Dæhli-jordet

I solidaritet med De Jordløse i Brasil må vi styrke det norske familielandbruket. Hvert mål matjord vi legger ned i Norge må erstattes med matjord et annet sted i verden. Vi vil ha kornproduksjon på Dæhli-jordet - vi kan ikke spise ikeamøbler.
15.10.2014
15.10.2014 | Les mer
Familielandbruk for solidaritet

Familielandbruk for solidaritet

16. oktober aksjonerer vi for å opprettholde og styrke familielandbruket over hele verden. Vi ønsker oss et lokalt familielandbruk framfor internasjonalt industrilandbruk. Vi krever lokal mat på lokale ressurser i Norge og Brasil.
15.10.2014
15.10.2014 | Les mer
Morales gjenvalgt i Bolivia

Morales gjenvalgt i Bolivia

Bolivias president Evo Morales ble søndag gjenvalgt til en tredje periode med over 60 prosent av stemmene, ifølge valgdagsmålingene.
Solidaritet med studentene i Mexico

Solidaritet med studentene i Mexico

Den 26. september ble lærerstudenter fra den rurale skolen La Normal Rural de Ayotzinapa i delstaten Guerrero, Mexico, angrepet og beskutt av det lokale politiet og den organiserte kriminelle gruppen, Guerrero Unido.
8.10.2014
8.10.2014 | Les mer
Dilma som den minst verste?

Dilma som den minst verste?

I valget mellom pest eller kolera har Brasils fattige, under sterkere tvil enn før, valgt Dilma. Dermed blir valgrunden i november mellom henne og Aécio Neves fra høyrepartiet PSDB. Marina da Silva fra PSB er ute av dansen.
6.10.2014
6.10.2014 | Les mer

Venstrebølge og kontraoffensiv i Latin-Amerika

Ignacio Ramonet, en av gjestene under Latin-Amerikauka 2014, oppfordrer Europas venstreside til å la seg inspirere av Latin-Amerika. Men på begge kontinenter skaper misfornøyde middel­klasser store utfordringer.
Studentmassakre i Mexico: Aguirres hender bader i blod

Studentmassakre i Mexico: Aguirres hender bader i blod

Under tre år etter de sjokkerende drapene på studentene Alexis og Gabriel – to unge lærerstudenter fra den rurale skolen ”Raúl Isidro Burgos” fra Ayotzinapa i delstaten Guerrero, er blodet, sorgen og raseriet tilbake på skolen. Minst fem nye studenter ble drept av politiet denne helga, nærmere 60 studenter er savnet, og over 20 hardt såret, hvorav en meldes å ha fått en alvorlig hjerneskade. Brutaliteten til det lokale politiet, som sto for angrepet, overrasker selv i Mexico, hvor vold har blitt en banal del av, og nesten på grensen til, en del av den folkelige kulturen.
2.10.2014
2.10.2014 | Les mer