Nyheter

Filtrer etter
Studentmassakre i Mexico: Aguirres hender bader i blod

Studentmassakre i Mexico: Aguirres hender bader i blod

Under tre år etter de sjokkerende drapene på studentene Alexis og Gabriel – to unge lærerstudenter fra den rurale skolen ”Raúl Isidro Burgos” fra Ayotzinapa i delstaten Guerrero, er blodet, sorgen og raseriet tilbake på skolen. Minst fem nye studenter ble drept av politiet denne helga, nærmere 60 studenter er savnet, og over 20 hardt såret, hvorav en meldes å ha fått en alvorlig hjerneskade. Brutaliteten til det lokale politiet, som sto for angrepet, overrasker selv i Mexico, hvor vold har blitt en banal del av, og nesten på grensen til, en del av den folkelige kulturen.
2.10.2014
2.10.2014 | Les mer
MST okkuperer for jordreform

MST okkuperer for jordreform

31. august okkuperte 3000 jordløse familier Santa Monica gården i Brasil. De jordløses bevegelse (MST) krever at jordreform implementeres og fortsetter å kjempe mot agrobuisness og for produksjon av sunn og bærekraftig mat
9.9.2014
9.9.2014 | Les mer
Alt henger sammen

Alt henger sammen

Maria Refsland er på solidaritetsbrigade i Brasil. Fredag 5. september snakka hun om brigade, MST og de store sammenhengene i Flekkefjords Tidende
Vil ha vekk soyaeksporten

Vil ha vekk soyaeksporten

Det er en grunn til at kyllingkjøttet dere kjøper i Norge er så billig, sier de unge aktivistene fra De jordløses bevegelse (MST) i Brasil og retter en tung pekefinger mot norsk soyaimport.
28.8.2014
28.8.2014 | Les mer
Silva mot Dilma

Silva mot Dilma

Marina Silva stiller som presidentkandidat for Partido Socialista Brasileiro etter at Campos omkom i flystyrt forrige uke. Dilma kan møte hard konkurranse opp mot valget i Brasil 5. oktober.
19.8.2014
19.8.2014 | NrK
Gribbene og Argentina

Gribbene og Argentina

I dagens økonomiske system sørger ikke finansspekulanter for at lånene de gir til en stat er ansvarlige og bærekraftige. Kreditorene må ansvarliggjøres for at vekst og sosial endring skal være mulig. Derfor står LAG sammen med Argentina mot gribbefondene.
8.8.2014
8.8.2014 | Les mer