Nyheter

Filtrer etter
Den som tier....

Den som tier....

Menneskerettighetsbruddene kommer som perler på en snor i Mexico. I september forsvant 43 ungdommer etter at politiet tok dem med seg fra en demonstrasjon. Siden har ingen sett dem. Utenriksminister Brende bør gå i spissen for en internasjonal fordømmelse av systematiske menneskerettighetsbrudd og straffefrihet i Mexico. Den som tier, samtykker.
8.11.2014
8.11.2014 | Les mer
Den som tier...

Den som tier...

Menneskerettighetsbruddene kommer som perler på en snor i Mexico. I september forsvant 43 ungdommer etter at politiet tok dem med seg fra en demonstrasjon. Siden har ingen sett dem.
Lovene er kun for hvite menn

Lovene er kun for hvite menn

Vi har møtt urfolksgruppa Tapeba, som i dag er bosatt i en grend et lite stykke utenfor Fortaleza, hovedstaden i delstaten Ceará. I dag kjemper grupperingen for å få anerkjent retten til urfolksterritoriet som historisk tilhører dem, men som nå eies av mektige storgodseiere.
3.11.2014
3.11.2014 | Les mer
Dilma gjenvalgt

Dilma gjenvalgt

Dilma er gjenvalgt, men vil hun i tider med økonomisk stagnasjon ta tak i de store utfordringene som korrupsjon og enorme ulikheter i tilgang på ressurser som jord, kapital, helse og utdanning?
Med menneskerettar som forkleding

Med menneskerettar som forkleding

I denne pamfletten gir LAG en samla oversikt over de latinamerikanske personene som har gjesta Oslo Freedom Forum fra oppstart i 2009 til årets forum i 2014. Les og la deg engasjere!
Colombianske bønder saksøker oljeselskap

Colombianske bønder saksøker oljeselskap

- Vi føler at det er viktig at store multinasjonale selskaper holdes ansvarlige for den virksomheten de bedriver uavhengig av hvor i verden dette skjer, sier bøndenes advokat Shubhaa Srinivasan.
Oslo Freedom Forum – frihet for hvem?

Oslo Freedom Forum – frihet for hvem?

Hvis jeg fortalte deg at Norge inviterer tidligere kuppmakere til Oslo for å glorifisere dem som forkjempere for frihet og menneskerettigheter, ville du trolig hevet øyenbrynet og spurt «Seriøst?» Ann Susanne Kulasingam setter spørsmåltegn ved formålet til Oslo Freedom Forum i Samfunnsvitern.