Nyheter

Filtrer etter
Solidaritet med studentene i Mexico

Solidaritet med studentene i Mexico

Den 26. september ble lærerstudenter fra den rurale skolen La Normal Rural de Ayotzinapa i delstaten Guerrero, Mexico, angrepet og beskutt av det lokale politiet og den organiserte kriminelle gruppen, Guerrero Unido.
8.10.2014
8.10.2014 | Les mer
Dilma som den minst verste?

Dilma som den minst verste?

I valget mellom pest eller kolera har Brasils fattige, under sterkere tvil enn før, valgt Dilma. Dermed blir valgrunden i november mellom henne og Aécio Neves fra høyrepartiet PSDB. Marina da Silva fra PSB er ute av dansen.
6.10.2014
6.10.2014 | Les mer

Venstrebølge og kontraoffensiv i Latin-Amerika

Ignacio Ramonet, en av gjestene under Latin-Amerikauka 2014, oppfordrer Europas venstreside til å la seg inspirere av Latin-Amerika. Men på begge kontinenter skaper misfornøyde middel­klasser store utfordringer.
Studentmassakre i Mexico: Aguirres hender bader i blod

Studentmassakre i Mexico: Aguirres hender bader i blod

Under tre år etter de sjokkerende drapene på studentene Alexis og Gabriel – to unge lærerstudenter fra den rurale skolen ”Raúl Isidro Burgos” fra Ayotzinapa i delstaten Guerrero, er blodet, sorgen og raseriet tilbake på skolen. Minst fem nye studenter ble drept av politiet denne helga, nærmere 60 studenter er savnet, og over 20 hardt såret, hvorav en meldes å ha fått en alvorlig hjerneskade. Brutaliteten til det lokale politiet, som sto for angrepet, overrasker selv i Mexico, hvor vold har blitt en banal del av, og nesten på grensen til, en del av den folkelige kulturen.
2.10.2014
2.10.2014 | Les mer
MST okkuperer for jordreform

MST okkuperer for jordreform

31. august okkuperte 3000 jordløse familier Santa Monica gården i Brasil. De jordløses bevegelse (MST) krever at jordreform implementeres og fortsetter å kjempe mot agrobuisness og for produksjon av sunn og bærekraftig mat
9.9.2014
9.9.2014 | Les mer
Vil ha vekk soyaeksporten

Vil ha vekk soyaeksporten

Det er en grunn til at kyllingkjøttet dere kjøper i Norge er så billig, sier de unge aktivistene fra De jordløses bevegelse (MST) i Brasil og retter en tung pekefinger mot norsk soyaimport.
28.8.2014
28.8.2014 | Les mer