Bolivia kritisterer utnevnelsen av Goldberg

Philip Goldberg, tidligere ambassadør for USA i La Paz, ble nylig utnevnt til departementsråd for etterretning i hjemlandet. Ifølge Álvaro García Linera, visepresident i Bolivia, bekrefter dette mistankene man hadde om at «Goldberg kom til Bolivia for å konspirere».

«Det bekrefter at vi hadde å gjøre med en ekstremt farlig person, hvis jobb her i landet ikke hadde noe som helst å gjøre med diplomati, men med konspirasjon og etterretning. Denne utnevnelsen bekrefter at fjorårets beslutning om å utvise ham var korrekt.» uttalte visepresidenten.

Morales-regjeringen erklærte Goldberg persona non grata, anklagde ham for å konspirere mot den bolivianske demokratiseringsprosessen og framskyndet utreisen hans fra det andinsk-amazoniske landet i september 2008. García Linera forsikret om at USAs president Barack Obama, «uten å ville det», bekreftet mistankene man hadde om Goldberg i La Paz.

«Man går ikke fra utenrikstjeneste til å bli etterretningssjef i verdens største supermakt på en-to-tre. Det er ikke som å skifte dress», bemerket han.

www.bolpress.com, oversatt av boliviabrigadist Maren-Anne Melvik
Land