Drap på kvinnelig leder og aktivist i Guatemala

Foto: CUC privat arkiv

Foto: CUC privat arkiv

31. oktober 2017 ble Francisca Aguilar Carillo funnet drept i sitt hjem. Carillo var kvinnelig leder og aktivt medlem av Comité de Unidad Campesina (CUC). CUC fordømmer drapet på sin kollega.

Retten i førsteinstans i Huehuetenango i Guatemala har koblet Gustavo Sales Sales til drapet på Francisca Aguilar Carillo fra Palmita Dos i Santiago, Chimaltenango. Francisca var kvinnelig leder og aktivt medlem i bondeorganisasjonen CUC, Comité de Unidad Campesina og ble funnet drept 31. oktober 2017 i sitt hjem. Sales Sales ble beordret pågrepet 21. november 2018 og er nå satt i varetekt. CUC skriver i en uttalelse at de krever at Sales Sales blir dømt for det feige drapet på Francisca Aguilar Carillo og at saken ikke blir nok et eksempel på straffefrihet i Guatemala. 

Les saken på spansk her