Til forsvar av livet på planeten, for fred og sosial rettferdighet, vi må stoppe trump og den ekstreme høgre

Den Europeiske seksjonen av Asamblea Internaciónal de los Pueblos (AIP) planlegger en internasjonal uke mot Imperialisme 25.-31 mai. Initiativtakere for prosjektet, i tillegg til AIP, er ALBA Movimientos, Via Campesina, CLOC, Foro de São Paulo, og World March for Women.

Verden blir stadig farligere på grunn av USAs egenrådige intervensjoner. Internasjonale organer som FN blir tilsidesatt og umyndiggjort, mens USAs kontrollerte organer, som NATO og OAS, blir brukt som redskap for å fremme USAs imperialistiske ambisjoner. Regjeringer i de fleste vestlige land er enten villig støttespillere, eller tør ikke kritiserer USAs ulovlige intervensjoner. Og mainstream medier virker mer og mer som propagandaorganer for USAs politikk.

«Til forsvar for livet på planeten, for fred og sosial rettferdighet; vi må stoppe Trump og den ekstreme høgre!». Med denne overskriften innkaller den europeiske seksjonen av AIP, ALBA Movimientos, Via Campesina, CLOC, Foro de São Paulo, og World March for Women en internasjonal uke mot Imperialisme 25.-31 mai.

Over 20 delegater fra 9 forskjellige europeiske land deltok på AIPs møte i Madrid 22.-24. februar og ble enige om en tidsplan og konkrete tiltak for å få flest mulige organisasjoner og bevegelser til å engasjere seg i markeringen. Sammen med Latin-Amerikagruppene er også Rødt medlemsorganisasjoner av AIP i Norge. Alle LAG-Norges samarbeidspartnere I Latin-Amerika støtter denne aksjonsuke, og deres regionale samarbeidsorganisasjoner er blant initiativtakere. Det er disse organisasjonene som er i frontlinjen i den imperialistiske offensiven.

Vi håper derfor at flere av våre aktivister kan bidra i denne aksjonsuken 25.-31. mai, både nasjonalt og lokalt. Mer informasjon kommer.Les hele uttalelse på engelsk og på spansk.