Invitasjon til «Compañera Magô – for helbredelse og kamp. LAG-møte for kvinner, femmes, trans, intersex og ikke-binære»

Kvinner, femmes, trans, intersex og ikke-binære i LAG inviteres til møtet som vil finne sted 13.-15. august 2020 på Heglig gård i Nannestad

Mars 2018 og desember 2019 holdt zapatistkvinnene internasjonale kvinnemøter. Møtene i Zapatistenes frie territorier samlet Kvinner som kjemper, og har hatt et stort fokus på vold kvinner opplever på ulike måter i forskjellige geografier. Henholdsvis 8000 og 5000 kvinner deltok på disse to treffene.

Under møtet i desember 2019 deltok også kvinner fra LAG i en større delegasjon fra Norge. Denne delegasjonen videreføre denne erfaringen på vår egen måte og inviterer kvinner, femmes, trans, intersex og ikke-binære som er medlemmer i LAG til vårt eget møte.

Møtet bærer navnet til vår søster, kamerat, danser og capoeria Maria Gloria – Magô som ble drept 26. januar i år. Magô er, som vi alle vet, en av mange vi ikke vil, kan eller må miste. Vi må holde oss i live, sa zapatistkvinnene på sitt første internasjonale kvinnemøte i mars 2018, og kampen for å holde oss i live – leve og å kjempe, er kjernen for møtet. Vi tar med oss Magôs hoppende, lekende, lette og faste dans både gjennom og med livet inn i dette møtet. Vi vil dele mer om Magô og mange andre når vi samles i august. Møtet vil være et sted hvor vi kan minnes, snakke om og hedre alle de som har blitt tatt fra oss.

Møtet er selvorganiserende. Noen praktiske ting vil planlegges og en ramme for programmet er foreslått, men dette er kun rammen. Alle vi som er der vil selv legge planene for den tiden vi skal dele sammen. Det vil si at vi alle tar med oss politiske erfaringer, kunnskap, praktiske erfaringer og mer – for å dele med andre. Det kan være poesi/spoken word, selv-forsvar (på flere plan), mistica, ulike tema. Det er åpent og opp til oss selv hva vi vil ta med oss inn i møtet, med mulighet for å gjøre ting felles og i mindre grupper. 

Møtet finner sted på Heggli gård i Nannestad. Sidsel Sandberg har drevet gården siden 1974. Heggli er et verksted for økologi, økosofi, mangfold og tanker på kryss og tvers. Om du vil lese mer om Sidsel så sjekk ut boka I dag er fortsatt alltid.

Send en epost til lagkvinnemote2020@gmail.com innen 30. juni, og hold av datoene

PS: Første påmeldingsfrist var satt til 30. juni, men vi tar imot påmelding omløpende.

Praktisk info

  • Sted: Heggli gård, Nannestad
  • Forventent ankomst: ettermiddagen torsdag 13.8 Avreise: Etter lunsj søndag 16.8. Vi håper så mange som mulig har anledning til å være med helt fra torsdagen av.
  • Send en epost til lagkvinnemote2020@gmail.com innen 30. juni, og hold av datoene.
    • Spesifiser i mailen om du også har tanker, ideer og har lyst til å jobbe fremmøtets innhold.
    • Gi beskjed om når du kan komme. Vi vil søke å vente med det første allmøtet til flest mulig har ankommet.
  • Alle bes ta med sovepose, liggeunderlag og telt/hengekøye. Gi beskjed dersom du har behov for å sove innendørs/i seng.
  • Deltakeravgift er på 150 kroner pr. pers, for å dekke mat/reiseutgifter. Betalingsinformasjon blir gitt ved påmelding


Stikkord