Minneord om Patricio Silva: et liv i utrettelig solidaritet

Foto: Katharina Barbosa

Foto: Katharina Barbosa

Mangeårig LAG-aktivist og støttespiller Patricio Silva gikk dessverre bort i sommer. Miljøet rundt LAG vil huske Patricio for sin utømmelige solidaritet, sitt engasjement i kampen for en mer rettferdig verden og mot rasisme.

Latin-Amerikagruppene i Norge uttrykker sin dypeste medfølelse over bortgangen til vårt kjære medlem og venn Patricio Silva. Våre tanker går til Patricios familie og etterlatte. 

Patricio var en utrettelig, blid og sosial aktivist som evnet å ta bruk av kulturuttrykk som en viktig kommunikasjonsbru mellom folk. Patricio og hans familie var gründere av Café Mestizo, som har vært et uvurderlig bidrag til Oslos og Kristiansands politiske og kulturelle miljø. Mestizo har vært et møtested for alle som drømmer om og kjemper for en bedre og rettferdig verden. 

LAGs samarbeid med Patricio og Café Meztiso i løpet av flere tiår, innebar solidaritetsaktiviteter, demonstrasjoner og sosiale sammenkomster. Et stort tomrom står igjen etter Patricios bortgang, men i hans minne skal vi fortsette den utrettelige innsatsen for en bedre verden.

Patricios minne hedres i vårt solidaritetsarbeid.