Følg oss på:
Filterer etter:

Brigadehistorie

LAGs solidaritetsbrigader blei starta tidlig på 1980-tallet. Siden den gang har hundrevis, opp mot 1000 personer, vært på brigade. De neste 20 første årene ble brigadene sendt til Mellom-Amerika. Siden har brigadeprosjektet utvidet til også å inkludere Chiapas i Mexico, Bolivia, Colombia og Brasil.

Det var en gang noen helter….

Videre i eventyret om en gruppe med sju eventyrlystne ungdommer og to kule koordinatorer som alle dro til Latin-Amerika for å skaffe seg kunnskap, vil jeg fortelle om utfordringer. Utfordringer som brakte med seg glede, latter og frustrasjon. Disse heltene videreutviklet både sine teatralske, kritiske evner, men mer om dette får du videre i historien.

Brigadelivet i Mato Grosso Do Sul

Brigaden har hatt en opplevelsesrik periode i delstaten Mato Grosso do Sul. I løpet av tiden har brigadistene vært igjennom uteopphold, urfolksbesøk og innsikt i flere økologiske prosjekter rundt om i delstaten.

Neste stopp: Mato Grosso do Sul

Fire uker med politikk, utflukter, nye venner, språkundervisning og artige opplevelser er over. Nå skal brigaden forlate "hiet", spre vingene og reise videre til Mato Grosso do Sul.

Presentasjon av vårbrigaden 2015

Denne våren er brigaden i Brasil for å lære om de jordløses bevegelse (MST) og for å vise solidaritet i kampen for en bedre jordfordeling. Og ikke bare det, vi skal senere sette kursen til Bolivia for å lære mer om urfolkets rettigheter.

Brigaden har laget ny film!

Høstbrigaden 2014 har laget en liten kortfilm med klipp fra oppholdet så langt.

Utflukt til urbane okkupasjoner og Minha casa, minha vida

Idag, tirsdag 28. oktober, har brigaden vært på utflukt i Fortaleza. Vi har besøkt en urban okkupasjon, og en tidligere okkupasjon der de nå er i gang med byggingen av blokker til okkupantene og andre.

Ut på bøgda!

Etter mange uker forberedelser er endelig Brigada Benjamin fra LAG Norge ute i bosetningene til MST – De Jordløses Bevegelse. Brigadistene er spredt i fem grupper, både i bosetninger, landsbyer og i okkupasjonsleir i kommunen Santa Quiteria.