Følg oss på:
Filterer etter:

- Fryktkampanjen er avskyelig

- Mediene bidrar ikke til å støtte sivilsamfunnet, de beveger de seg i motsatt retning. Dette sier Rafael Roncagliolo, peruansk sosiolog, journalist og nå valgobservatør i El Salvador.

Norge + Colombia = frihandel?

Norge signerte en omstridt frihandelsavtale med Colombia i november. Nå er Handelskampanjens rapport om avtalen klar, og den er ikke positiv til prosjektet.

Revolusjon i revolusjonen

President Raúl Castro har gjennomført den største regjeringsendringen på 50 år.

Tid for rettferdighet i Guatemala

Guatemalanske myndigheter blir nå pressa til å gi rettferdighet til ofrene for borgerkrigen.

Ny grunnlov krever samarbeid

Morales og MAS-regjeringen har startet en endringsprosess som «ikke har noen vei tilbake». Med ny grunnlov skal politikk utformes, og institusjoner og lovverk etableres.

Antiterrorlov mot mapucheaktivist

- De braste inn og retta våpnene mot oss. De rev han i håret, la han i gulvet og banka han opp. Sånn beskriver Ida Huenulef arrestasjonen av sønnen Miguel.

Bachelets besøk vekker oppsikt

President Michelle Bachelet har måttet tåle mye kritikk for statsbesøket til Cuba. Forholdet mellom Chile og øystaten er et tema som fortsatt splitter den chilenske befolkninga.

Har brutt med Israel

Både Venezuela og Bolivia har brutt de diplomatiske forbindelsene med Israel i protest mot militæroffensiven på Gazastripen.

Obama vekker håp i Latin-Amerika

Brasil forventer mer samarbeid med USA når Barack Obama nå overtar som president. Det er skyhøye forventninger i saker som omhandler for eksempel klima.