Følg oss på:
Filterer etter:

Urfolksmassakre i Peru

Meir enn 30 peruanarar med urfolksbakgrunn er drepne i samanstøt med politiet. Urfolksgruppene demonstrerar mot liberalisering av ressursforvaltninga.

Alfabetisering forandrer liv

Lorena Castillo var ti år da hun ble fortalt at hennes lodd i livet var å bli en god husmor, kone og mor. Lorena ville mer enn dette.

Kur mot narkokrig?

- Befolkningen må sikres arbeid og lønninger de kan leve av og et fungerende velferdstilbud, sier professoren Carlos Flores.

Ny valglov i Bolivia

Den bolivianske kongressen har kommet til enighet om ny midlertidig valglov i landet. President Evo Morales og flere tusen tilhengere avblåste i forrige uke en sultestreik.

To land i endring

LAG: Bolivia og Ecuador er land i endring med en klar dreining mot venstre. Begge har nylig stemt ja til nye grunnlover, og prosessene har mange fellestrekk. De to regjeringene har foreløpig valgt ulike strategier i forholdet til de sosiale bevegelsene.

”Bio-business”

”Hvordan kan man forklare at det er viktigere å fôre bilene enn folket?” Sitat: den uruguayanske forfatteren Eduardo Galeano.

Ansatt for å splitte Bolivia

Ungarsk fjernsyn avslører at den avdøde hovedmistenkte bak attentatplanene mot president Evo Morales, Eduardo Rózsa Flores, var ansatt for å skape en egen stat av det som i dag er Santa Cruz fylke, uavhengig av resten av Bolivia.

Blokkerer oljeutvinning

Indianerne i Peru har fått nok. Nå blokkerer de virksomheten til oljeselskaper som forurenser Amazonas og tapper urfolkenes land for ressurser.

Havanajubel for Obama

Millioner av cubanere håper på bedre tider når Obama nå lemper på sanksjonene. Opphevingen kan være første steg mot en slutt på den omstridte handelsblokaden.