Følg oss på:
Filterer etter:

Santos harde linje

Den nye presidenten vil garantert fortsette Uribe-regimets menneskerettskrenkinger, sier Petter Slaatrem Titland fra Latin-Amerika-gruppene i Norge til Klassekampen.

Uribes arvtaker leder valget

Den harde linjen i Colombiansk politikk ser ut til å fortsette. Tidligere forsvarsminister Juan Manuel Santos går mot seier i annen runde i presidentvalget.

Fortsatt militær bistand fra USA

De som trodde at Obama skulle forandre USAs politikk overfor Latin-Amerika tok grundig feil. Militær bistand og sikkerhet er fremdeles det viktigste for storebror i nord.

Med døden til følge

Colombia er et av de farligste landene i verden for journalister. Overvåkning, drap og trusler er en del av mange reporteres hverdag.

Anklages for samarbeid med FARC

Den kolombianske senatoren Piedad Córdoba, som forhandlet fri fanger fra geriljaen, anklages av den colombianske høyresiden for å ha samarbeidet med Farc.

Stopp frihandelsavtalen med Colombia!

LAG har gått sammen med en rekke organisasjoner i arbeidet mot frihandelsavtalen Norge har signert med Colombia.

Colombias paramilitære består

Regjeringen i Colombia hevder at de paramilitære gruppene er borte. Human Rights Watch har produsert videoer som vitner om noe helt annet. Se dem her.

Bananavtale

EU har endeleg gått med på tollkutt på bananimport frå Latinamerika. Dermed skyt forhandlingane om frihandelsavtale mellom EU og Peru, Ecuador og Colombia fart.

Ikke godkjenn frihandelsavtale

Colombias største fagforening (CUT) ber Canadas parlament om å ikke ratifisere en frihandelsavtale mellom de to landene.