Følg oss på:
Filterer etter:

USAID-finansiert separatisme

Nye dokumenter avslørar at USAID har investert meir enn 97 millionar dollar i separatistprosjekt i Bolivia sidan 2002.

- Må respektere hverandre

President Evo Morales ønsker gjensidig respekt og mer dialog mellom Bolivia og USA, men understreker samtidig at landet i nord ikke bør blande seg i Bolivias indre anliggender.

Spent mellom Bolivia og Peru

Bolivia krever å få utlevert tre tidligere ministre som har søkt tilflukt i Peru, anklaget for brudd på menneskerettighetene under den såkalte gasskrigen i 2003. President Alan Garcia nekter å utlevere de tre, og situasjonen mellom de to landene beskrives av bolivianske medier som ”svært spent”.

Høyreekstreme i Bolivia

Den argentinske ambassaden i Bolivia har advart Argentinas utenriksdepartement om at en gruppe tidligere argentinske soldater, som også har deltatt i et forsøk på militærkupp i Argentina, nå samarbeider med den ultrahøyre siden i Bolivia.

Bolivias slaveri

En seniorrådgiver i FN uttaler seg om slaveriet i Bolivia. Og BBC har sett nærmere på saken.

Olje for utvikling i Bolivia

Et viktig element i Olje for utvikling-programmet er å øke nivået av åpenhet i bruken av penger som kommer fra olje- og gassektoren. Nylig ble det avdekket en korrupsjonsskandale i denne sektoren i Bolivia.

1. mai i Bolivia

Nærmere 100 000 mennesker deltok i 1. mai-tog i La Paz. President Evo Morales Ayma benyttet anledningen til å legge fram fem nye dekreter for å styrke arbeidernes rettigheter i Bolivia.

Ny valglov i Bolivia

Den bolivianske kongressen har kommet til enighet om ny midlertidig valglov i landet. President Evo Morales og flere tusen tilhengere avblåste i forrige uke en sultestreik.

To land i endring

LAG: Bolivia og Ecuador er land i endring med en klar dreining mot venstre. Begge har nylig stemt ja til nye grunnlover, og prosessene har mange fellestrekk. De to regjeringene har foreløpig valgt ulike strategier i forholdet til de sosiale bevegelsene.