Følg oss på:
Filterer etter:

Kampen om språket

Kvar 14. dag dør et språk, seiest det. Eit land som har bidrege til denne statistikken er Bolivia. Difor har dei sosiale rørslene av urfolksgrupper i landet mobilisert for å krevje respekt for sine språk og sin kultur. Nyleg vart 36 urfolksspråk heva til offisiell status i republikken.

Val i Bolivia

Har du fått med deg at Morales vant valet i Bolivia, men skulle gjerne visst meir om resultata, valkampen og reaksjonar i etterkant av valet? Les deg opp på latinamerika.nu

Seier i Bolivia

MAS og Morales vant ein soleklar seier i søndagens president- og folkeforsamlingsval. No står ei overfor nye utfordringar.

Slett journalistarbeid

Lørdag publiserte VG en hårreisende artikkel om valget i Bolivia. LAG reagerer på det dårlige journalistiske arbeidet. Les kommentaren vår her.

Evo de nuevo!

Bolivias sittende president Evo Morales fikk overveldende flertall ved søndagens valg, med drøye 63 prosent av stemmene ved første opptelling. Dette vil si at Morales også får flertall i senatet, noe som vil gi regjeringen sårt tiltrengt politisk spillerom.

Fornyet støtte til Morales

Søndag 6. desember avholdes det president- og kongressvalg i Bolivia. Allerede nå er det klart at Evo Morales kommer til å få fornyet sin støtte, og bli valgt for fem nye år. Spørsmålet er om han også får flertall i senatet, noe som er helt nødvendig for å kunne implementere de politiske, sosiale og juridiske endringene MAS har satt i gang.

Bolivia truet på fem kanter av klimaendringer

Bolivia vil være truet på fem kanter av klimaendringene, ifølge en ny rapport som ble publisert av Oxfam International i dag 4. november. Rapporten understreker hva som står på spill under FNs klimasamtaler i Barcelona og på møtet mellom EU og USA som finner sted i Washington i dag.

Bolivia industrialiserer olje- og gassressurser

MAS lover økt industrialiseringen av Bolivias mange olje- og gassressurser fra og med 2010, og oppretter et statlig selskap for å få fortgang i prosessen.

Potensiale i boliviansk litium

Ifølgje Morales er det både nasjonaløkonomiske og globale miljøfordelar knytt til dei bolivianske litium reservene. I det lettvektige metallet ligg det potensiale for miljøvennleg bilproduksjon.