Følg oss på:
Filterer etter:

Vær en verdensborger!

«Hva tror du kommer til å skje med oss hvis gruven åpnes?» spør hun meg. Vi sitter ute i mørket. Det er fortsatt varmt, men spørsmålet gir meg frysninger.

Destruktiv investering

Nationen: SPU investerer i selskap som ødelegger miljø og er dømt for drap på brasiliansk småbonde. Kan vi stå inne for medvirkning?

Norske investorer tause etter demningskollaps i Brasil

"Vi krever at de trekker investeringene i gruveselskapene," sier utekoordinator Susanne Normann til Vårt Land.

Gruvekatastrofe avdekker hvordan Vale og BHPs bryter menneskerettighetene.

Brasil rystes etter en av de verste katastrofene i landets moderne gruvehistorie.

Studenter mot skolestenging i São Paulo

Studenter demonsterer i São Paulo etter at delstatsregjeringen besluttet å stenge 94 offentlige skoler. Ungdommen kriminaliseres.

Etikk eller butikk?

Næringslivet blir en stadig viktigere aktør i norsk utviklingspolitikk. Men hvilken utvikling er det vi snakker om? Når investeringene går på akkord med lokal verdiskapning og menneskerettigheter, bidrar de da til utvikling?

Radioaktiv gruvedrift under norsk flagg

Gjennom gjødselselskapet Yara er Norge involvert i nok et gruveprosjekt i Brasil. Risikoen for fatale miljøkonsekvenser har ledet til motstandskamp.

Norfund-partnere i Brasil korrupsjonstiltalt

I 2012 brukte Norge over 800 millioner kroner på Norfunds kjøp av aksjer i et brasiliansk energiselskap. Pengene kom fra bistandsbudsjettet. Stifterne av selskapet knyttes nå til en stor korrupsjonsskandale.

Må Dilma gå av?

Brasilianerne legger skylden på president Dilma Rousseff for en korrupsjonsskandale - og krever at hun går av eller stilles for riksrett.