Følg oss på:
Filterer etter:

- Et kupp av vår tid

HÅPER: - Jeg tror Zelaya kommer hjem til Honduras i løpet av året, sier Victor Meza, tidligere minister i ekspresident Manuel Zelayas regjering.

Rettighetssituasjonen forverres

Stadig flere trusler og drap av journalister, dommere og aktivister preger Honduras et halvt år etter at Lobo begynte sitt presidentvirke.

Elitenes kupp

Det er nå gått et år siden Honduras' demokratisk valgte president Manuel Zelaya ble avsatt i statskupp. Les Frode Nystuen sin kronikk i Klassekampen.

Eitt år sidan kuppet i Honduras

28. juni var det ett år siden militærkuppet i Honduras. Les Ivar Jørdre fra LAG Bergen sitt innlegg i Bergensavisen.

Fagbevegelse forfølges

Det nærmer seg ett år siden kuppet i Honduras. Menneskerettighetssituasjonen under det nye regimet er alvorlig, og internasjonal fagbevegelse reagerer.

Lobbying for Honduras

Honduras ble utestengt fra OAS etter statskuppet mot Zelaya. Under OAS-toppmøtet i Peru tok USA til orde for at Honduras igjen skal tas inn i varmen.

Tvilsomt samarbeid

Den norske høyresidens valg av samarbeidspartnere i Latin-Amerika gir grunn til bekymringskriver daglig leder Reidun Blehr Lånkan i et innlegg i Ny Tid 7.mai.

Motstandsfronten på nett

Den nasjonale folkemotstandsfronten i Honduras (Frente Nacional de Resistencia Popular) har fått nye sider på Internett.

1. mai i Honduras

Motstandsbevegelsen mot fjorårets statskupp samlet seg i en av de største 1.mai- markeringene siden diktaturet.