Følg oss på:
Filterer etter:

Et Solidarisk og Bærekraftig Alternativ- ALBA

Da klimatoppmøtet var i sin siste fase, og dagen før de rike landenes skandaløse ansvarsfraskrivelse resulterte i et svakt og uforpliktende sluttdokument, ble det avholdt en stort folkemøte i Valby Hallen i København.

Kampen om språket

Kvar 14. dag dør et språk, seiest det. Eit land som har bidrege til denne statistikken er Bolivia. Difor har dei sosiale rørslene av urfolksgrupper i landet mobilisert for å krevje respekt for sine språk og sin kultur. Nyleg vart 36 urfolksspråk heva til offisiell status i republikken.

Motstandsrørsla feirar

Motstandssørsla meiner dei har lykkast med kampanjen mot valget. Rørsla fortsett kampen for demokrai og rettferd og planlegg no etablering av eit politisk parti.

Norge godtar kuppvalg

Norsk Folkehjelp og Latin-Amerikagruppene mener Norge gir legitimitet til kuppregimet i Honduras ved å ikke ta klar avstand fra regimets omstridte valg nylig.

Nye politiske drap i Honduras

Mens Norge håper på «stabilitet» etter det omstridte valget i Honduras, fortsetter drapene på demokratiaktivister. Fredag ble en av dem funnet halshogd.

ALBA til København

ALBA krever at Kyoto-protokollen etterfølges og at de rike landene betaler sin klimagjeld. Chavez og Morales skal representere ALBA i klimaforhandlingene.

Cuba: Energi er et maktinstrument

Kull, olje og gass er kapitalistisk og imperialistisk, sier cubansk energiekspert til Klimaforum i København. Solen skinner på alle og er sosialismens energi.

Brasil forsvarar biodiesel

Storprodusenten av etanol tar biodiesel i forsvar på Klimatoppmøtet i København. Ifølgje den brasilienske delegasjonen er biodiesel naudsynt for å kome den post fossile tida i møte.

Val i Bolivia

Har du fått med deg at Morales vant valet i Bolivia, men skulle gjerne visst meir om resultata, valkampen og reaksjonar i etterkant av valet? Les deg opp på latinamerika.nu