Følg oss på:
Filterer etter:

Avtale uten innhold

Statsledere og sivilsamfunn utrykker lettelse over at klimaforhandlingene i Cancun ga en slags framgeng, men mange er bekymret over at Kyoto avtalen ikke fornyes.

Bolivia i front

Verdens ledere sviktet da tiltak for å stoppe klimeendringene ble diskutert i Cancun. Unntaket var Bolivia som forgjeves stod i front for seriøse tiltak.

Peparkakepersonar, presidentinner

Språket reflekterer kjønnsdiskriminerande haldningar. I Venezuela arbeider dei for å gjere kvinnene meir synlege i språket. Les LAG Bergen's Marte Fjørtoft sin kronikk i BT.

USA hardt kritisert

På det latinamerikanske forsvarstoppmøtet sist veke fordømte Bolivias president Evo Morales USA's planer om statskupp i medlemsland i handelssamarbeidet ALBA.

På høring i EU-parlamentet

Mens EU-parlamentet forbereder nok en høring av Colombiaavtalen lar en norsk høring av avtalen vente på seg.

Har regnskog og olje, vil ha penger

Under de fantastiske regnskogene i nasjonalparken Yasuní ligger enorme oljeforekomster. Ecuador vil la oljen ligge og samtidig verne mesteparten av landets regnskog. Denne uken gjestet en delegasjon Norge.

FMLN 30 år

LAG var blant de internasjonalt inviterte på feiringen av FMLNs 30 års jubileum i El Salvador i oktober.

Den amerikanske drømmen

Med rundt 30 prosent av befolkningen bosatt i utlandet, har kaffe, bomull og sukker i økende grad blitt erstattet med mennesker som El Salvadors viktigste eksportartikkel.

Monsantofrø truer Haiti

Monsantos store donasjoner av hybridfrø, kunstgjødsel og sprøytemidler truer det tradisjonelle landbruket på Haiti, og kan gjøre småbrukerne avhengig av Monsanto i alle ledd.