Følg oss på:
Filterer etter:

Militarisering med hjelp fra nord

Den colombianske militariseringsmodellen eksporteres til Mellom-Amerika. Honduras godkjente forrige uke en lov som gir militæret fullmakt til å ta over politiets oppgaver.

Et nytt bidrag til en ny virkelighet

Det nylig stiftet CELAC hadde sitt første toppmøtet i Caracas i begynnelsen av desember, med formål om økt integrering og utvikling i Amerika - uten USAs innblanding.

Mexicos president anmeldes

Mexicos president Felipe Calderon og flere ministere anmeldes for den internasjonale straffedomstolen i Haag for krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten.

Noriega hjemme igjen

Tidligere diktator i Panama, Manuel Noriega, er på plass i fengsel i hjemlandet etter å ha sonet 20 år i USA og Franskrike. Hans kritikere og ofre møtte opp for å vise sin avsky.

Liten sjanse for rettferdighet

Mulighetene for restitusjon er små for ofrene i Colombia. Det nasjonale rrettsystemet er svakt og undergraves stadig, og colombianske jurister fortsetter å være ofre for vold og trusler.

Ya Basta!

Zapatistene blir til stadighet nektet selvstyre, fredelige mobiliseringer og å dyrke sin egen jord. Mexicanske myndigheter prioriterer heller rask fortjeneste og handel med USA.

Unntakstilstand i Peru

President Ollanta Humala har erklært en 60-dagers unntakstilstand i den nordligste regionen av Peru etter flere voldelige demonstrasjoner mot et omstridt gull- og kobbergruveprosjekt. Befolkningen i området frykter at gruvedriften skal ødlegge vannforsyningen deres.

Med grunn til å gjøre opprør

En så iherdig motstand som Honduras' befolkning har vist etter kuppet, hadde vært umulig uten ungdommens pågangsmot. Artikkelen er fra LAGs tidsskrift LatinAmerika.

Demonstrerer over hele kontinentet

Tusenvis av mennesker demonstrerte torsdag mot en økt privatisering av høyere utdanning. Over hele Latin-Amerika gikk folk ut i gatene for å kjempe for retten til utdanning for alle.