Følg oss på:
Filterer etter:

Argentina på vei oppover

– Fortsetter det som nå, vil Latin-Amerika bli som en ny stormakt å regne, sier LAGs gjest under Latin-amerikauka Andrés Ruggeri til Fri Fagbevegelse.

Velferdsvekst i krisetid

- Kva er det som skjer på det latinamerikanske kontinentet som har læreverdi for gjeldstyngde europearar? spør Heidi Lundeberg i ein kronikk i Aftenposten.

Venezuela blir med i Mercosur

Etter statskuppet i Paraguay fekk Venezuela medlemsskap i frihandelsblokken Mercosur. Kor vidt medlemsskapet er eit gode for det progressive landet, er det imidlertid usemje om.

Fakta om Argentinas vekst

Argentinas oppsiktsvekkende økonomiske vekst er ikke et resultat av råvareeksport til høye priser men fornuftig økonomisk politikk og brudd med IMFs nyliberale diktater.

Argentina nasjonaliserer

Krichner går i sine naboers fotspor og renasjonaliserer petroleumsselskapet YFP. 51 prosent av det Repsol eigde selskapet skal over på statleg kontroll.

WTO øydelegg for krisetiltak

Argentina svarer finanskrise med å innfører tiltak mot kapitalflukt og for bevaring av arbeidsplassar. WTO truar med å stemne landet for retten. Noreg er ein av pådrivarane.

Det blir bedre

Halvannet år etter at Argentina innførte felles ekteskapslov diskuteres nå en kjønnsidentitetslov som gir transpersoner rett til å velge navn og kjønn på identitetsdokumenter