Følg oss på:
Filterer etter:

Bachelet vant valget i Chile

Søndag 15. desember vant Michelle Bachelet den andre valgomgangen i presidentvalget i Chile med 62 % oppslutning og blir dermed Chiles neste president. I forkant av valget var hun klar en favoritt etter å ha fått 47 % av stemmene i den første valgomgangen.

Alternative medier i Latin-Amerika

Mediekanaler i Latin Amerika har tradisjonelt vært samlet på få og mektige hender. Politikere og handelsmenn har dominert hva den jevne latinamerikaner får av informasjon. Som reaksjon på dette har det vokst frem en sterk bevegelse av frie medier for å gi et bredere og mer nyansert bilde på verden. På vårt brigadeopphold har vi møtt flere av disse uavhengige røstene.

I beit for julegaver? LAG har latinamerikanske løsninger!

Julen nærmer seg med påfølgende førjulsstress. Men det trenger ikke være så vanskelig. LAG har den perfekte julegaven for deg som ønsker å gi bort inspirasjon og kunnskap til jul.

En seier for urfolksfrigjøring

Etter 13 år som politisk fange i Mexico er Alberto Patishtan nå fri. Gjennom rettighetsarbeidet og aktivismen Patishtan har gjort i løpet av tiden han satt fengslet har han hjulpet mange andre fanger med å få sin frihet.

Protester etter valget i Honduras

Venstresida i Honduras tar til gatene etter omstridt valgseier til den konservative Juan Hernandez. "Hernandez’ seier betyr en videreføring av de siste fire årenes ekstremangrep på sivilsamfunnet i Honduras", sier styreleder i Latin-Amerikagruppene, Tore Støve

Valgobservatør til El Salvador?

Samordningsgruppa for El Salvador ser på muligheten for å sende valgobservatører til El Salvador i feburar 2014. Vil du reise?

Enighet om nytt avtalepunkt i fredsforhandlingene i Colombia

Colombias regjering og Farc tar sakte, men sikkert skritt mot en fredsavtale. – Viljen til fred er langt større enn tidligere, sier tidligere daglig leder i LAG Kristina Johansen til Klassekampen.

Profilert meksikansk politisk fange er fri

Like før klokken 15.00 torsdag 31. oktober, gikk urfolkslæreren, den kjente politiske fangen, Alberto Patishtán ut av sykehuset med et brev i hånda: Benådningen fra sittende president i Mexico, Enrique Peña Nieto. Alberto er fri. Han er ute av fengsel, og dommen på 60 år er kansellert, etter 13 år bak fengselsmurene.

Samling i bånn for ALBA

"Selv om regjeringer må gå vil de sterke sosiale bevegelsene fortsette kampen", uttaler gjest under LA-uka, Yanina Venier til klassekampen i et intervju om veien videre for ALBA-samarbeidet.