Følg oss på:
Filterer etter:

Monclova: den kollektive hjerterytmen

Verdensfestivalen for motstand og opprør mot kapitalismen, kapittel 1.

Krever slutt på sanksjoner

Barack Obama myket onsdag opp forholdet til Cuba og Castro. Men samtidig vedtar Senatet i Washington nye sanksjoner mot Venezuela og Maduro. Mandag opplevde vi hvordan den bolivarianske grunnloven ble feiret i Caracas. Og vi fikk en prat med Honduras styrtede president på hotellet.

¡Aquí, allá, la lucha seguirá!

9 medlemmer fra LAG deltar på "Den globale festivalen for motstand og opprør mot kapitalismen" som startet utenfor Mexico by den 21. desember.

Sannheten på bordet i Brasil

10 desember 2014, etter 2 år og 7 måneders arbeid, leverte det brasilianske sannhetskommisjonen sin endelige rapport på menneskerettighetsbrudd under diktaturet, fra 1964 til 1985.

Pressemelding: Diplomatiske bånd gjenopprettes mellom Cuba og USA

Onsdag kveld kom den gode nyheten om at de diplomatiske båndene mellom Cuba og USA vil gjenopprettes etter over et halvt århundre med blokade. Latin-Amerikagruppene i Norge ser med glede på dette første skrittet for å oppløse den usolidariske Cuba-blokaden. En blokade som hele verden årlig fordømmer i FN og som har medført store humanitære og økonomiske skader for det cubanske folket.

Brigadens julekalender: Brincadeiros i Brasil

Brigaden har siden første desember lagt ut en filmsnutt hver dag i det de har kalt "Brincadeiros i Brasil". Nå kan du se alle lukene i årets julekalender her! God jul, da!

Narkokartellene i Mexico del av makteliten og myndighetene

Det å redusere kriminelle handlinger til narkotikakriminalitet bidrar til å avpolitisere debatten og dreie den vekk fra det sentrale faktum som de brutale hendelsene i Ayotzinapa avslører.

Pressemelding: La Adán bli!

Bevissthet Norge-Mexico, Chiapasgruppa og Latin-Amerikagruppene i Norge (LAG) krever at den meksikanske studenten Adán Cortés Salas får bli i Norge. Adán straffes av den norske staten for en fredelig handling og hans liv står i fare dersom han returneres til Mexico. Vi overleverer vårt krav sammen over 1200 underskrifter til UDI mandag 15.12.14 08.00

Aksjonist fra nobelseremonien blir hasteutvist fra Norge

Studenten som aksjonerte under nobelprisseremonien med et ”Please, don’t forget Mexico” er i forvaring ved Trandum asylfengsel. Han ser ut til å bli ekspedert ut av Norge i rekordfart.