Følg oss på:
Filterer etter:

Brasil i flammer

Omfattende branner fortsetter å avskoge Brasil. Brannene i Amazonas i fjor utgjorde en enorm miljøkatastrofe i en regnskog som allerede er truet av intensivert avskoging. I år har verdens største våtmarksområder, Pantanal, blitt åsted for en global miljøkatastrofe. Tolv prosent av området var svidd av før utgangen av august. Samtidig melder Greenpeace at det for øvrig i Amazonas er registrert 86 prosent flere branner enn i september 2019.
Foto: Eneas De Troya

Foto: Eneas De Troya

Et steg nærmere demokrati i Venezuela?

Venezuela skal avholde parlamentsvalg 6. desember 2020. Nasjonalforsamlingen har spilt en avgjørende rolle i opposisjonen mot Maduro. Internasjonale valgobservatører og deltakelse av opposisjonen i dette valget kan endre landets politiske situasjon.

Politivold og massakre på unge i Colombia

Massive reaksjoner på brutal politivold onsdag kveld, har ført til at politiet skyter og dreper demonstranter i Colombia. Siden onsdag er minst 10 demonstranter drept.

Blir det raudt eller blått i Bolivia?

Kven skal styre Bolivia etter landsfaderen Morales? Vil det sosialistiske partiet halde på makta, eller ynskjer bolivianarane å gå til høgre? Og blir det eigentleg noko val i år, eller vil kuppregimet halde på makta?
Foto: Lisa I. Martinsen

Foto: Lisa I. Martinsen

Latin-Amerikauka 2020

Årets Latin-Amerikauka blir en blanding av digitale og fysiske arrangementer i Oslo og flere steder i landet. Følg, se og hør årets arrangementer gjennom LAGs kanaler på Facebook, Twitter og YouTube.
Foto: Mario Roberto Durán Ortiz, hentet fra https://commons.wikimedia.org/wiki/File:BID_DCA_07_2018_9881.jpg

Foto: Mario Roberto Durán Ortiz, hentet fra https://commons.wikimedia.org/wiki/File:BID_DCA_07_2018_9881.jpg

Mot et kontroversielt valg?

27. juli åpnet den interamerikanske utviklingsbanken (IDB) for forslag til kandidater for presidentskapet. Tradisjonelt har presidenten i den interamerikanske utviklingsbanken blitt fylt av en latin-amerikaner, og USA har hatt visepresidenten.
Foto: Lisa Martinsen

Foto: Lisa Martinsen

Endelig blir det folkeavstemning i Chile

Etter avgjørelsen angående folkeavstemning om ny grunnlov ble tatt i november i fjor, har korona-pandemien vært en bremsende faktor for gjennomføringsgraden av avstemningen gjennom våren. Forrige uke ble det endelig bestemt at folkeavstemningen skal finne sted 25. oktober.

Bolivia: et demokrati med pustevansker

Rettsforfølgelse, nasjonalstreik, Covid-19, og nok en utsettelse av presidentvalget.