Kunst og Kollokvie #16: Migrasjon i Mellom-Amerika

Til vårens alle siste Kunst & Kollokvie inviterer vi Lena Therese Høyrem Gabrielsen til å snakke om migrasjonspolitikk i Mellom-Amerika, med fokus de strukturelle problemene som gjør at hundre tusener hvert år søker mot USA i håp om et bedre liv og på avtalen “Safe third country”.

“Safe third country”, eller trygt tredjeland, innebærer at et land kan “returnere” asylsøkere til et tredje land (det “trygge” landet), mot asylsøkerens vilje, og kreve at man søker asyl der. USA benytter seg særlig av denne typen avtaler, først om fremst med Guatemala og Canada, for å gjøre det vanskelig for flyktninger og asylsøkere å i det hele tatt kunne søke asyl i USA, uavhengig om man har en legitim grunn.

Lena var brigadist med LAG i Mexico/Guatemala i 2016, studerer nå spansk og internasjonale studier. Foredraget vil ta utgangspunkt i Lenas bacheloroppgave om Trumps asylpolitikk som spesifikt har som mål å hindre asylsøkere å komme inn i USA, og som nå gjør at det i realiteten er umulig for de fleste mellomamerikanere å søke asyl i USA.

 På kveldens kollokvie - sesongavslutningen - vil Lena holde foredrag om tema og vi åpner for vårens siste samtale om kunst og politikk i Kunst & Kollokvie #16!

Link til arrangementet finner du her

Du kan også lese mer om Kunst og kollokvie-serien her.

28. mai, kl. 19:00-21:00
LAG Norger
Hjemme hos deg selv!