Brasil: 77 familier blir kastet på gata i pandemikrisen

Familiene i bosetningen «Luiz Beltrame de Castro», i Gália (São Paulo) blir kastet ut av sine egne gårder midt i pandemikrise i Brasil. De Jordløses bevegelse (Movimento dos Trabalhadores Rurais Sem Terra - MST) oppfordrer alle til å hjelpe ved å be dommer José Francisco da Silva Neto om å stanse utvisningen.

I 2013 fikk 77 familier tilknyttet De Jordløses bevegelse (Movimento dos Trabalhadores Rurais Sem Terra - MST) skjøte på jorda til bosetningen «Luiz Beltrame de Castro», i Gália (São Paulo). Nå blir de kastet på gata i landet i Latin-Amerikas hardest rammet av Covid-19. Nå oppfordrer MST i Brasil det internasjonale sivilsamfunnet til å hjelpe ved å be dommer José Francisco da Silva Neto om å stanse utvisningen. 

Familiene okkuperte landområdet i 2009. Etter en fire år lang kamp for sine rettigheter fikk de skjøte på jorda fra INCRA (føderalt forvaltningsorgan for jordreform i Brasil). Det som var et uproduktivt jordområde ble omgjort til et lokalsamfunn som drives av prinsipper om sosial rettferdighet og solidaritet, og som bidrar til økonomisk og sosial utvikling gjennom produksjon av flere tonn mat, og matforsyninger for lærere i det offentlige skolesystemet.

20. april 2020 bestemte den regionale domstolen i São Paulo at familiene skal kastes ut av sine gårder med en 120-dagers frist, altså medio august. Denne avgjørelsen har blitt kritisert av mange, blant annet den tidligere eieren av dette jordområdet.

Dommer José Francisco da Silva Neto stemmer med en politikk som prioriterer konsentrasjonen av jordeiendom i Brasil og som fører til enda større ulikheter blant befolkningen. Disse 77 familiene mister både bosted og livsgrunnlag med utkastelsen. At dette skjer midt i pandemien bekrefter hvor umenneskelig og urettferdig denne politikken er. Brasil er det landet i verden med nest flest koronatilfeller og har allerede 50.000 døde på grunn av viruset.

LAG støtter disse 77 familienes krav og MSTs kampanje for å stoppe utkastelsen av bosetningen «Luiz Beltrame de Castro». Vil du også stoppe den? 

Skriv til dommer Dr. José Francisco da Silva Neto på portugisisk, spansk eller engelsk til: bauru-se03-vara03@trf3.jus.br og be ham om å stoppe denne umenneskelige og urettferdige behandlingen av brasilianske bønder.

Land