Nyhetsarkiv
Filterer etter:
Emne

Bli med på LAGs sommersamling 27.-28. august

Gjør deg klar for en helg fylt med politisk påfyll, hygge, bading og samba i vakker skjærgård. - Og best av alt, bli kjent med kule og engasjerte LAG-aktivister fra hele landet.

Visste du at storkapitalen kan saksøke oss for miljøtiltak?

LAG har sammen med flere andre sivilsamfunns organisasjoner sendt brev til Jonas Gahr Støre med krav om å si opp handels- og investeringsavtaler som inneholder investor-stat-tvisteløsningsmekanisme.

Møt våre nye ansatte!

LAG har fått flere nye ansikter den siste tiden. Her får du servert fem raske «fakta» om våre nye ansatte. Ønsk dem velkommen!

LAGs høringsinnspill til oljefondsmeldinga

– Mangel på åpenhet og informasjonstilgang er en utfordring når man investerer i land som Colombia og Brasil, hvor det å være miljøforkjemper er livsfarlig.

Demokratiutvikling i Latin-Amerika: LAGs nasjonale kampanje i 2022

Hvert år velger LAGs landsmøte en nasjonal kampanje. Det handler om prioriterte politiske saker som alle i organisasjonen skal jobbe med. «Demokratiutvikling i Latin-Amerika» er tema til årets nasjonale kampanje.

Søk på informasjonsmidler til lokallag

Informasjonsmidlene som er tilgjengelig for lokallag og arbeidsgrupper er midler fra NORADs prosjekt som er øremerkede informasjonstiltak på lokalt nivå.

Oppdatering fra Landsmøtet i LAG

Landsmøtet valgte nytt Landsstyre, samt ny ledertrio bestående av to nestledere og en styreleder. Det ble vedtatt ny arbeidsplan og kampanje om demokratiutvikling i Latin-Amerika med spesielt fokus på valgene i Colombia og Brasil, og de nye grunnlovsprosessene i Latin-Amerika.
Foto: Presidentkandidat Gustavo Petro i Barranquilla, 07.03.22

Foto: Presidentkandidat Gustavo Petro i Barranquilla, 07.03.22

En ny politisk horisont i Colombia?

Alt tyder på at Den Historiske Pakten (El pacto histórico) er den politiske alliansen som skal vinne kongressvalget 13. mars og presidentvalget 29. mai i Colombia. Dette kan bli Sør-Amerikas største demokratiske fremgang i år.
Foto: Elias Arias på Unsplash

Foto: Elias Arias på Unsplash

Venstresiden vant presidentvalget i Chile

Søndag 19. desember var det valg i Chile. Med en uventet fordel på nesten 12 prosent vant den venstreorienterte kandidaten Gabriel Boric en ubestridelig seier mot sin rival, høyreekstremisten Jose Antonio Kast.