#BARCARENAKJEMPER DAG 2

Foto: LAGs brigadister på besøk i Hydro-eid annleg Alunorte, i Barcarena, Para.

Foto: LAGs brigadister på besøk i Hydro-eid annleg Alunorte, i Barcarena, Para.

LAGs brigadister har vært på Hydros mye omtalte anlegg Alunorte, verdens største aluminiumsraffineri, og på besøk hos okkupasjonsleiren Taua som ligger rett ved siden av Alunorte. Les om befolkningens kamp for miljø og jord #BarcarenaKjemper

I dag har vi vært på besøk hos okkupasjonsleiren Taua, som ligger ved siden av Hydros anlegg Alunorte, for å lære mer om hvordan Hydro har tatt fra dem retten til jorda deres. Folk har bodd her i mange år, men industrialiseringa har fordrevet lokalbefolkninga. MST driver derfor i dag okkupasjonsleiren for å ta tilbake muligheten til å dyrke jorda, og bygge verdig liv.

Vi har også vært på Hydros mye omtalte anlegg, Alunorte. Dette er verdens største aluminiumsraffineri, som vi besøkte for å forsøke å komme nærmere innpå prosessene som foregår her, og skalaen det foregår på.

Herfra kommer rødslammet som har forurenset elveløpene i området, og dermed vannet til lokalsamfunnene i området. Hydro har enda ikke innrømmet miljøforbrytelsene, til tross for at lokalbefolkningens hver dag må ta konsekvensene av det som foregår.