Radiodokumentar
Amazonas brenner og seterdriften i Norge holder på å dø ut. LAGs nye radiodokumentar forklarer deg sammenhengen. Både nasjonal politikk og globale handelsavtaler spiller inn, og har fatale konsekvenser for klima, sosiale forhold og dyrevelferd. I radiodokumentaren Forsynt? hører vi historier om hvem som blir forsynt og hvem som forsyner oss i dagens globale matsystem.

Episode 1: Forsynt på handelsavtaler?

Norge holder på å signere en handelsavtale som vil ha store konsekvenser for småbønder i både Norge og Latin-Amerika. Du får høre fra forsker Javier Echaide, Helene Bank fra For Velferdsstaten, Hege Skarrud fra Attac, og vår egen Åsa Paaske Gulbrandsen.

Episode 2: Forsynt fra eget land?

Både i Norge og i Latin-Amerika blir bønder tvunget, lurt eller satt i vanskelige økonomiske situasjoner som fordriver dem fra gårdene deres. Det er ikke tilfeldig.

I episoden får du høre tanker fra Espen Løkeland-Stai, leder for Norsk Bonde- og Småbrukarlag Kjersti Hoff, og Yohana Milena Castaño fra LAGs samarbeidspartner i Colombia, CNA.

Episode 3: Forsynt med seterdrift?

Seterdriften i Norge holder på å dø ut. Vi følger en familie på sin siste sommer på setra og hører om hva som blir konsekvensene for dyr, folk og planeten når vi faser ut setra.

Episode 4: Forsynt i fremtiden?

Det finnes krefter som jobber mot den utviklingen vi har forklart i de foregående episodene. Vi snakker med dem som har andre løsninger i Norge.

Blant dem er Marte Olsen, Magne Stenersen og Hellek Berge.

Laget av solidaritetsbrigadister

Radiodokumentaren er laget av Alva Førsund, Frida Jacoby Lilleng, Ida Smedstad, Tonje Fjågesund og Sofie Olaisen etter å ha vært på solidaritetsbrigade i Norge og Colombia våren 2020. Utveksling og etterarbeid finansieres av Norsk senter for utvekslingssamarbeid (Norec).

Komponist er Paulina Derska. Klipper er Hanna Von Bergen. Lydmiks av Daniel Daatland. Illustrasjoner er laget av Astrid Fadnes.