LatinAmerika #1 2022

En uke før denne utgaven av LatinAmerika gikk i trykken kom resultatet fra parlamentsvalget og primærvalget til vårens presidentvalg i Colombia, hvor venstresida fikk historisk gode resultater. Et par dager før ble den tidligere studentaktivisten Gabriel Boric innsatt som ny president i Chile, og den nye regjeringa representerer for mange et håp om at kravene fra de massive demonstrasjonene mot nyliberalisme fra 2019 skal bli hørt. Honduras fikk en kvinnelig, venstreorientert president, Xiomara Castro, i januar, og Lula og det brasilianske arbeiderpartiet leder på meningsmålene før høstens presidentvalg.

Fra flere hold har det vært snakk om at en ny venstrebølge er underveis i Latin-Amerika, og paralleller trekkes til 2000-tallets “rosabølge” av venstreorienterte regjeringer.

LatinAmerika #1 2022 - Innholdsfortegnelse