Følg oss på:
Filterer etter:

ALBA-TCP

15. til 17. oktober 2009 vart Det første stormøtet for Rådet av dei Sosiale Rørslene for ALBA-TCP haldt i Cochabamba. Her vart medlemmane av dei sosiale rørslene i Bolivia og fleire andre ALBA-land som Cuba, Ecuador, Nicaragua og Honduras samla for å utarbeide ein felles plattform og politikk for å betre samarbeid mellom grasrota og storpolitikken i ALBA-TCP. Ein kan spørje seg om dette er reell politisk påverknad frå dei sosiale rørslene eller om denne deltakinga berre er eit spel for galleriet for å gje ALBA-TCP eit demokratisk bilete utad.

Å leve godt

Generelt sett blir livskvalitet assosiert med hvert lands brutto nasjonalprodukt (BNP) og indeksen for menneskelig utvikling (HDI), noe som stimulerer den økede produskjonen av materielle forbrukesvarer. Vi trenger en ny definisjon av begrepet "livskvalitet" mener den brasilianske professoren Leonardo Boff.

Bolivia kritisterer utnevnelsen av Goldberg

Philip Goldberg, tidligere ambassadør for USA i La Paz, ble nylig utnevnt til departementsråd for etterretning i hjemlandet. Ifølge Álvaro García Linera, visepresident i Bolivia, bekrefter dette mistankene man hadde om at «Goldberg kom til Bolivia for å konspirere».

Boliviansk økonomi vokser mest i Latin-Amerika

Den bolivianske økonomien klarte seg godt gjennom finanskrisen, og vil kunne ha en vekst på nærmere 4% i 2009, takket være den «fornuftige» makroøkonomiske politikken til Morales-regjeringen, understreket Gilbert Terrier, underdirektør for avdelingen for den vestlige halvkule i Det Internasjonale Pengefondet (IMF)

SUCRE kommer til verden på ALBA-møte

Den Boliviarianske Alliansen for Vårt Amerika (ALBA) vil godkjenne det nye systemtet for regional kompensasjon (SUCRE), som skal overta for dollaren som valuta for handelen mellom medlemslandene, i løpet av helgens ALBA-møte.

Evo leder på meningsmålingene

6.desember går bolivianerne til valgurnene for å avgjøre om de vil fortsette å gi sin støtte til sittende president Evo Morales. Foreløpig leder Morales og regjeringspartiet MAS klart på meningsmålingene.

Nå kan jeg lese

Våren har kommet til Bolivia og det er forventninger i luften. Klasserommene fylles. Det er her Bolivias utvikling blir virkelighet.

Rapport fra FN bekrefter slaveri i Chaco, Bolivia

Rapporten forlanger sterkere statlig tilstedeværelse i området. Næringslivet fordømmer slaveriet, men krever at man spesifiserer hvem som er forbryterne.

Brevbomber ryster Bolivia

Syv mennesker ble skadet i La Paz da to brevbomber eksploderte sist onsdag. Mye tyder på at bombene var politisk motivert.