Følg oss på:
Filterer etter:

Motstandsrørsla feirar

Motstandssørsla meiner dei har lykkast med kampanjen mot valget. Rørsla fortsett kampen for demokrai og rettferd og planlegg no etablering av eit politisk parti.

Norge godtar kuppvalg

Norsk Folkehjelp og Latin-Amerikagruppene mener Norge gir legitimitet til kuppregimet i Honduras ved å ikke ta klar avstand fra regimets omstridte valg nylig.

Nye politiske drap i Honduras

Mens Norge håper på «stabilitet» etter det omstridte valget i Honduras, fortsetter drapene på demokratiaktivister. Fredag ble en av dem funnet halshogd.

LAG ber Regjeringen om å avvise valget

Vi frykter at sommerens kupp i Honduras vil kunne sette en farlig presedens om kuppmakerne nå blir tatt inn i varmen igjen, slik som blant annet USA antyder at de vil gjøre. Lærdommen vil da være at statskupp kan lønne seg. I en demokratisk ustabil region som Latin-Amerika er dette ei spesielt farlig utvikling.

Valg under et kuppregime

Den honduranske kuppregjeringa under ledelse av Roberto Micheletti arrangerer president- kongress og kommunevalg søndag 29.november. Micheletti håper at valget skal være med på å legitimere kuppet og bringe Honduras tilbake i det gode selskap internasjonalt.

Historisk lav valgdeltakelse

Porfirio Lobo vant valget i Honduras igår. Kuppmakerne hevder 60-75% deltok, motstanderne hevder 20-30%. I dag skal stemmene telles om igjen.

100 kandidater trukket seg fra valg

Over 100 kandidater til presidentembetet og nasjonalforsamlingen har trukket seg fra valget i Honduras. De tviler på legitimiteten av et valg gjennomført av kuppmakerne.

Avtalen er en svindel

President Zelaya har unngått å konfrontere USA etter militærkuppet mot ham i juni. Nå gir Zelaya opp meklingen med kuppmakerne og legger ansvaret på USA.

Forskerar ut mot Micheletti

I overkant av 240 Latin-Amerika forskerar har sendt brev til Obama med oppmoding om at han anerkjenner kuppregimet i Honduras som ein trussel mot menneskerettane.