Zapatistfabler på norsk

En samling av folkefortellinger fra zapatistene i Chiapas er nå tilgjengelig på norsk i boken «De andre historiene».


Boken representerer et utvalg av fabler fra zapatistene i Chiapas sør i Mexico. Historiene bærer dagsaktuelle tema som rettferdighet, respekt for mangfold og viktigheten av å anerkjenne verdien i at vi er forskjellige.Samtidig bidrar fablene til å dele historier på tvers av landegrenser og kulturer. Det er en måte å tydeliggjøre mangfold og likheter som finnes i den verden vi alle er en del av.

image.php?id=13995Veggmaleri er et viktig uttrykk i zapatistenes arbeid for en mer rettferdig verden, fabelboken er illustrert med bilder av veggmaleri fra flere landsbyer og zapatistsentre i Chiapas.  

Gjennom vårt brigadeopphold har vi vært så heldige å få bli kjent med grasrotkamp i Mexico på nært hold. Vi har møtt utallige kloke og sterke mennesker, både zapatister og andre som kjemper for en mer rettferdig verden. Vi er evig takknemlige for de inspirerende møtene og all den kunnskap vi nå sitter igjen med etter tiden i Chiapas.
image.php?id=13996

Fabelboken er nå til salgs, og den bestilles på LAGs nettsider. Forhåpentligvis vil den gi flere en liten introduksjon til zapatistene og deres rike fortellertradisjon. Det vil være en del av vårt bidrag til zapatistene og deres arbeid for rettferdighet, frihet og demokrati. En måte å vise solidaritet og styrke troen på «en verden som rommer mange verdener».

Chiapasbrigaden vår 2012 ønsker dere en god, engasjerende og ikke minst revolusjonerende lesning!



Land
Tags