Lyst til å bli kjent med sør-nord brigadistene fra El Salvador?

I august, september og oktober har LAG besøk av fire aktivister fra El Salvador. De trenger bolig, faddere, tolker og en engelsklærer. Vil du benytte muligheten til å bli kjent med salvadoranske grasrotaktivister?

Årets sørbrigadister er i år som i fjor fire ungdommer fra ulike organisasjoner i El Salvador.
De fire deltagerne skal være i Norge fra ca. 1. august til ca. 20. oktober og for å gjøre oppholdet deres best mulig  her i Norge har vi behov for drahjelp fra dere.

To deltagere er allerede valgt ut av våre samarbeidspartnere i El Salvador. Karla López  er den ene. Hun er 23 år, legestudent  og aktiv i Red de Ambientalistas de Acción (der UNES er medlem). Fra Cesta (også kalt Amigos de la tierra) er Josefina Ramírez valgt ut. Hun er 25 år, nettopp ferdigutdannet journalist og miljøaktivist i  Cesta. I tillegg kommer to sørdeltagere fra Cordes. 
 
Sørbrigadistene kommer til å delta på aktiviteter og møter gjennom LAG, men planen er også at de skal knytte nettverk med andre organisasjoner. Viktige mål for utvekslinga er informasjonsarbeid med foredrag og møter og politisk program hvor deltagerne blir kjent med blant annet norsk samfunn, politikk og LAGs arbeid i Norge. Planen er at de skal reise en god del rundt i lokallagene, men de kommer også til å tilbringe mye av tiden sin i Oslo.

I forhold til områder hvor det trenges hjelp, skisseres disse i det følgende.

BOLIG: Deltakerne kommer til å være mye av tiden i Oslo, og trenger et sted å bo her. Det kan være både et rom i et kollektiv eller mer i form av en vertsfamilie. Det beste er om boligen ligger sentralt i Osloområdet, men det viktigste er å kunne bo med noen som har litt ekstra tid og overskudd, og som ønsker å ha en person til boende i huset. Husleie dekkes av LAG. Dette er en unik mulighet til å praktisere spansken, men det stilles ingen krav til språkkunnskaper.

TOLKER: Deltagerne trenger tolker på de fleste av møtene og aktivitetene de er på. Tolkearbeidet vil i år bli lønnet med minimum 150 kr timen. Tolkingen vil innebære simultantolking og konsekutivtolking (korte sekvenser, ikke simultant) av foredrag, møter, sosiale utflukter med mer. Oppdragene kan vare i alt fra en time til flere dager. Tolkingen vil både være fra norsk til spansk og fra spansk til norsk, og forutsetter gode spanskkunnskaper. Noe opplæring i forhold til selve tolkingen vil bli gitt ved behov, men man må ellers regne med at dette er svært selvstendig arbeid.

ENGELSKLÆRERE: Sør-deltakerne skal allerede være i gang med å finne seg engelsklærere i El Salvador, sånn at de er flinkest mulig når de kommer til Norge. Mest sannsynlig vil vi fortsette med denne engelskundervisningen etter ankomst til Norge. I den forbindelse er det behov for engelsklærere. Den mest aktuelle perioden vil være intensivt en ukes tid fra 1. august (under LAGs forberedelseskurs på Follo Folkehøgskole ) og deretter etter behov. Som engelsklærer vil du også få timesbetalt. Undervisningserfaring er selvsagt en fordel, men ikke noe krav.
 
SOSIALT NETTVERK/FADDERE:
I tillegg vil det være behov for god hjelp i forhold til å skape et sosialt nettverk rundt deltagerne. Noen som har lyst til å ta med sørbrigadistene på ulike ting, vise dem rundt i Oslo,ta dem med på en tur og rett og slett være litt med dem på fritiden. 
 
Håper noe av dette hørtes interessant ut, og si gjerne ifra dersom det er andre ting du har lyst til å bidra med. Har du for eksempel tips om spennende mennesker/organisasjoner de burde møte, steder de burde holde foredrag eller andre ting er det bare å si i fra.

Karine Risnes