Bienvenidos a El Salvador

Etter snart snart to uker i den lille byen Suchitoto i El Salvador, følte vi det var på tide med en liten oppdatering av livet på den andre siden av dammen.

Søndag 21 august satte 11 friske og raske ungdommer avgårde fra Gardermoen i retning Mellom Amerika og El Salvador med det formål å i de neste 4 månedene drive "solidaritet i praksis". Nå, vel over en uke senere har vi "poco a poco" (litt for litt) begynt å komme oss til rette med omgivelsene; for øyeblikket med byen Suchitoto. Alle har vi blitt inlosjert i vertsfamilier for to uker og den første (og forhåpentligvis værste;=) hjemlengselen er på vei overstått (og vi klarer nå alle å nevne navnene på våre kjente og kjære hjemmenifra uten å få en tåre i øyenkroken;=). I tillegg har noen av oss også fått gleden av å prøve seg på de første bivirkningene av den nye og spennende makulturen i El Salvador;=).

Ellers så har spanskkunskapene fått en drastisk økning hvor vi nå alle med mer eller mindre hell klarer å få utrykk for det vi føler og trenger...og når det ikke går så bra så har vi heldigvis det norske språk og hverandre å snakke med.

Nå er det en uke til i Suchitoto og så braker hverdagen på landsbyen løs, og som vi har fått fortalt kommer vi mitt i tiden når man "doblar el maiz/maisen brekkes". Alle stiller sterkt med gummistøvler og godt humør og vi ser veldig frem til å få møte våres nye hjem for 10 uker; bli kjent med våres nye familier; og ikke minst, å komme igang med dette ganske så abstrakte utrykket "solidaritet i praksis".image.php?id=13122