Nyhetsarkiv
Filterer etter:
Emne
Foto: Cristian Montañes på Flickr

Foto: Cristian Montañes på Flickr

Migranter i krisetid

Migranter i Latin-Amerika er blant de mest sårbare gruppene i pandemitiden, både på grunn av Covid-19 og tiltakene som ble innført mot sykdommen. De får ikke statlig støtte fra verken opprinnelsesland eller landet de bor eller oppholder seg i. Nå er mange hjemløse og ser seg nødt til å bo i telt i tiden som kommer.
Foto: "Livet er en kamp" står skrevet på fargerik bil.

Foto: "Livet er en kamp" står skrevet på fargerik bil.

Ny president, men ikke ny kurs

I januar 2017 ble Jovenel Moïse utnevnt til president for Republikken Haiti. Beskyldningene om valgfusk som ble satt fram av nesten samtlige av motkandidatene, var gjenstand for stor oppmerksomhet i politikken.

Noen som husker Haiti?

Cuba og Haiti ble også rammet av orkanen Sandy, selv om det ikke virker sånn når man leser norske nyheter.

Myndighetene gjør ingenting

Den tropiske stormen «Emily» skyller over jordskjelvofre som fortsatt lever i miserable leirer.

Stormen på veg

Dei tropiske stormane som har herja Mellom-Amerika og Karibien dei siste åra er på veg igjen. På Haiti har styresmaktene ingen plan for alle dei som bur i teltleirar.

På flukt

Colombia toppar fortsett verdslistene, narkohandelen tvingar folk på flukt i Mexico og Guatemala, og på Haiti jagas folk bort frå nødleirane. Les Flyktninghjelpens nye rapport.

Slutt å lek med Haiti!

Er 10 000 FN-soldater på Haiti egentlig bra for landet? Hvis ikke, hvorfor er de der da? Intervju med OAS' representant på Haiti.

Klarar Haiti seg best sjølv?

Energi basert på solkraft kan bli framtida for Haiti, men står bistanddindustrien i vegen?

Baby Doc i trøbbel

Den tidlegare diktatoren reiste denne veka tilbake til Haiti etter 25 år i eksil. Mottakinga var ikkje så hjertleg som han håpa på. Påtalestyresmaktene sikta han for korrupsjon og tyveri og no får han ikkje forlate landet.