Nyhetsarkiv
Filterer etter:
Emne
Foto: Elise Fjordbakk

Foto: Elise Fjordbakk

Jordreform for varig fred i Colombia

Colombias president har sett seg fòre å gjennomføre jordreforma som vart lova som del av landets viktige fredsavtale. I landet, der 1 % eig 81 % av den fruktbare jorda, er ikkje omfordeling av jord berre naudsynt, men også ein føresetnad for fred.

Mapuche-søstre i frontlinja mot Olje- og gass-selskaper

For Mapuche-folket er det ingen fred å få når olje og gass-selskaper invaderer deres landområder. Stemmene til kvinner som Josefa og Celinda er sentrale for å forstå hvilke konsekvenser fracking har på det patagoniske steppet i Argentina, hvor det norske Equinor også er tilstede. Søstrene har kjempet og viet sine liv for sitt lokalsamfunn, en kamp som synes å aldri ta slutt - les hva de har å si!
Foto: Facebookside Fred i Colombia

Foto: Facebookside Fred i Colombia

Det er farlig å være kvinne i 2024

Fenomentet med menn som dreper og skader kvinner, kan ikke bare tilskrives mental uhelse. Vi må ta innover oss at der finnes en kvinnehatende kultur - også i Norge.

LAG har ny informasjons-og organisasjonsmedarbeider!

Året 2024 er godt i gang og nå har vi gleden av å presentere vårt nye tilskudd på kontoret. Hils på Lina Alvarez Reyes!

Colombia: Vår forespørsel til FNs sikkerhetsråd

Sammen med en rekke europeiske sivilsamfunnsorganisasjoner, har vi signert et brev med forespørsler til FNs sikkerhetsråd i forbindelse med deres besøk til Colombia i februar 2024.

De jordløses bevegelse fyller 40 år: forplikter seg til videre kamp i åpent brev

«Til slutt bekrefter vi igjen den forpliktelsen vi påtok oss for 40 år siden: vi skal kjempe til ondskapen av storgods er utryddet fra samfunnet vårt og, med det, all undertrykkelse, elendighet, miljøødeleggelse og sult,» understreker De jordløses bevegelse etter fire tiår med kamp og kollektiv organisering.

Norsk mat på norske ressursser

Vi lever i en verden med klima i radikal endring, konflikter i fruktbare områder og vi har begrenset med ressurser til å produsere mat. Dagens globale matsystem er med andre ord svært sårbart, og det klarer ikke i dag å forsyne næringsrik mat til verdens befolkning uten å gå på bekostning av annet liv og framtidige generasjoners livsgrunnlag. I solidaritet med omverdenen må Norge ta større ansvar for egen matforsyning. 

STATKRAFT NO BRASIL - FORA DA VISTA, FORA DA MENTE

O Brasil tem as maiores reservas de água doce do mundo. De acordo com o Movimento dos Atingidos por Barragens (MAB), 90% das residências conectadas à rede de abastecimento de água estão sob responsabilidade do Estado, e apenas 10% no setor privado. Atualmente, o Brasil tem a maior capacidade instalada de produção de energia hidrelétrica da América Latina e a segunda maior do mundo.

Statskupp under utrulling i Guatemala

I Guatemala foregår det en maktkamp fra den korrupte eliten i landet for å beholde makta. Nå frykter vi at vi ser et statskupp utfolde seg foran øynene våre, sier styreleder Larissa Avelar.