Nyhetsarkiv
Filterer etter:
Emne

”Bio-business”

”Hvordan kan man forklare at det er viktigere å fôre bilene enn folket?” Sitat: den uruguayanske forfatteren Eduardo Galeano.

Ansatt for å splitte Bolivia

Ungarsk fjernsyn avslører at den avdøde hovedmistenkte bak attentatplanene mot president Evo Morales, Eduardo Rózsa Flores, var ansatt for å skape en egen stat av det som i dag er Santa Cruz fylke, uavhengig av resten av Bolivia.

Blokkerer oljeutvinning

Indianerne i Peru har fått nok. Nå blokkerer de virksomheten til oljeselskaper som forurenser Amazonas og tapper urfolkenes land for ressurser.

Havanajubel for Obama

Millioner av cubanere håper på bedre tider når Obama nå lemper på sanksjonene. Opphevingen kan være første steg mot en slutt på den omstridte handelsblokaden.

Mistanke om attentatforsøk mot Morales

Boliviansk politi får nå hjelp av Interpol i etterforskningen av det som antas å være planer om et attentatforsøk mot president Evo Morales.

Abort - hett valgtema

Chile er et av få land i verden hvor abort er helt ulovlig. Temaet ser ut til å bli hett i forbindelse med presidentvalget i desember.

Dødsfall ved Fredriksen-anlegg

To arbeidere ved John Fredriksens oppdrettsselskap Marine Harvest døde nylig i en arbeidsulykke.

Regnskogens vokter

Marina Silva gikk av som miljøvernminister for å redde Amazonas. Men hun vil ikke at regnskogen skal bli et museum.

Populært seminar om mediadekning

NRK og Aftenposten innrømmer at mediedekninga av Latin-Amerika på langt nær er så god som den bør være. Organisasjons- og forskningsmiljøene i Norge har derfor en svært viktig oppgave med å framskaffe nyansert og kunnskapsbasert informasjon.