Følg oss på:
Filterer etter:

1. Mai med latin-Amerikagruppene i Norge

«1.mai er Solidaritet» er LAGs parole for markeringen av årets Arbeidernes dag #1maiSolidaritet
Foto: Isac Nóbrega/PR

Foto: Isac Nóbrega/PR

Høyesteretten i Brasil starter etterforskning mot Bolsonaro

President Jair Bolsonaro har vært under hard kritikk for sin håndtering av koronakrisen. Oppsigelsen av helseminister, politidirektør og justisminister får store politiske konsekvenser. Bolsonaro har rekordlav oppslutning og mister verdifull støtte blant sine tidligere allierte.
Foto: Vilma Taubo

Foto: Vilma Taubo

Et spørsmål til Dag Inge Ulstein

Hvorfor godkjenner den norske regjeringen at norske selskaper krenker folks rettigheter i Honduras? Dette spør vi Dag Inge Ulstein om under Forum for Utvikling og Miljø (ForUM) sin spørretime onsdag 29. april.
Foto: Diego Marín på Unsplash

Foto: Diego Marín på Unsplash

De uante konsekvensene av koronatiltakene i Chile

Tiltak som karantene og sosial distansering fungerer godt mange steder i verden, men de har også andre konsekvenser. Arbeiderklassen, kvinner og sosiale bevegelser kommer til å bli de store taperne under denne epidemien. Disse tendensene sees over hele Latin-Amerika.
Foto: Vilma Taubo

Foto: Vilma Taubo

Fornyet landside: Honduras

Ønsker du et dypdykk i historisk og politisk kontekst i et av landene i Latin-Amerika? Husk landsidene våre! Vi oppdaterer stadig landsidene og den nyeste artikkelen er om Honduras.

Bli med på våronna-dugnad 2020

Vil du jobbe på gård i våronna? Gjennom LAGs samarbeid med Norsk bonde- og småbrukarlag (NBS) skal solidaritetsbrigadister og aktivister fra LAG jobbe frivillig en måned på gårder rundt om i Norge.
Foto:  Palácio do Planalto på Flickr

Foto: Palácio do Planalto på Flickr

Koronautbrudd i Latin-Amerika på vei til å bli en katastrofe

Koronasmittede pasienter og dødsfall har doblet seg den siste uken. Dårlig håndtering av utbruddet og de foreliggende sosiale og økonomiske ulikhetene forverrer krisen. Presidentene Duque og Bolsonaro gjør situasjonen enda vanskeligere for regionen som nå frykter krig i Venezuela.

Kunst og kollokvie med LAG

Vi krysser de godt skrubba fingrene våre for at vi skal kunne møtes i mindre eller større grupper etter hvert, men enn så lenge så hiver vi oss på bølgen med virtuelle sosiale samlinger - og inviterer alle LAGere til virtuelle kunst- og kollokviekvelder!

Bli redaktør i tidsskriftet LatinAmerika

LatinAmerika søker redaktør med interesse for journalistikk og latinamerikansk politikk og samfunn.