Latin-Amerikagruppene i Norge

Land i Latin-Amerika

Costa Rica

Costa Rica

En rekke korrupsjonsskandaler og økende misnøye med regjeringens manglende evne til å redusere fattigdommen og de sosiale forskjellene førte til at et nytt parti vant presidentmakten i Costa Rica i 2014.
Les artikkelen

Fakta:

Hovedstad: San José
Befolkning: 4,87 millioner (2016)
Forventet levealder: 78,6 år (2016)
Spedbarnsdødelighet: 8,3 per 1000 (2016)
BNP per innbygger (PPP): 16 100 US dollar (2016)
Religion: Katolisisme 76,3 %, evangelisme 13,7 %, andre 6,8 %
Offisielle språk: Spansk
Myntenhet: Costaricanske colon
Eksportartikler: Bananer, ananas, meloner, dekorative planter, sukker, storfekjøtt, sjømat, elektronikk og medisinsk utstyr.
Regionale forbindelser: Medlem av CAFTA, CELAC, OAS, Pacific Alliance (observatør) og Union Latina. Norske aktører i Costa Rica:

• Norfund: Arrend, Banco Industrial El Salvador (BIES) opprettet i 2011. Små og mellomstore selskaper innen produksjonsindustri, tjenestetilbydere og handel. 

• Pacific rim.

Sektorer

Aktører

Nyheter fra Costa Rica:

Ingen avtale med Honduras

Norge har gjennom EFTA forsøkt å forhandle en frihandelsavtale med Mellom-Amerika. I dag er avtalen konkludert mellom EFTA, Panama og Costa Rica.
Les mer

Bare idioter betaler skatt!

Dårlig styresett får ofte skylden for store forskjeller mellom fattige og rike. Det er bare en del av sannheten. Det er på tide å løfte sløret av det hemmelige Latin-Amerika.
Les mer

Kvinnepresident i Costa Rica

7. februar ble en historisk valgdag i Costa Rica da de valgte sin første kvinnelige president, Laura Chinchilla. Men vil dette ha noen innvirkning på kvinners situasjon i landet? Chinchilla har uttalt at hun er motstander av abort.
Les mer